Australische documentaire ‘Wi-fried’ over effecten straling op kinderen

De Australische televisie zond onlangs een documentaire uit met de titel ‘Wi-fried?’, vrij vertaald, ‘gefrituurd door wifi?’ De programmamakers gingen op zoek naar een antwoord op de vraag of straling van draadloze apparaten negatieve gezondheidseffecten kan hebben. In de documentaire komen verschillende internationale specialisten op het gebied van straling aan het woord, waaronder de bekende Amerikaanse professor en epidemioloog Devra Davis, neurochirurg Charlie Teo en voormalig hoofd van Microsoft Canada, Frank Clegg. Volgens hen is het vanwege gezondheidsrisico’s belangrijk zorgvuldig om te gaan met draadloze technologie, zeker in de buurt van kinderen.

Geen bewijs veiligheid

Voormalig hoofd van Microsoft Canada, Frank Clegg: “De draadloze technologie heeft enorme voordelen voor de samenleving. Mijn grote zorg is dat niemand kan bevestigen dat het veilig is. Veel overheden beweren dat er geen bewijs is van schadelijke effecten, maar dat is niet hetzelfde als vaststellen dat het veilig is. Eerder in mijn carrière was ik een enorme voorstander van de digitalisering van het onderwijs en ben ik zelfs op campagne geweest op scholen. Ik zou willen dat ik toen wist wat ik nu weet: als je niet met zekerheid kunt zeggen dat iets veilig is, moet je voorzichtig zijn met de manier waarop je het gebruikt.”

Afstand is je vriend

In de documentaire worden verschillende tips gegeven hoe je bewust om kunt gaan met straling. Afstand is je vriend: hoe meer afstand er is tussen jou en een stralingsbron zoals mobiele telefoon of draadloos internet, hoe minder straling.

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie