Straling verminderen

Bewust omgaan met straling

We weten niet precies hoe schadelijk straling is. Daarom wordt aangeraden om bewust met straling om te gaan en straling te verminderen. Je kunt dit doen zonder al je moderne gemakken de deur uit te doen. Met praktische maatregelen kun je al ver komen. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet nodig dat de wifi-router de hele nacht aanstaat: ‘s nachts gebruik je hem tenslotte toch niet. Bovendien schijnt het lichaam ‘s nachts gevoeliger te zijn voor straling dan overdag. Met het uitzetten van de wifi-router in de nacht verminder je al een aanzienlijk deel van de stralingsbelasting van een kind.

Straling verminderen: tips om uit te kiezen

Er zijn veel maatregelen die je kunt nemen om de blootstelling van je kind aan straling te verminderen. Hieronder geven wij een opsomming van verschillende praktische mogelijkheden. Je kunt zelf uitzoeken op welke gebieden jij kunt en wilt ‘bezuinigen’ op straling. Zo kun je jouw eigen ALARA (As Low as Reasonably Possible) in huis realiseren.

We hebben de volgende stralingverminderende tips voor je op een rijtje gezet. Klik op het desbetreffende woord voor meer informatie

Het is belangrijk om te weten, dat de hoeveelheid straling afneemt naarmate je je verder van de stralingsbron bevindt.

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie