Babyfoons en spelcomputers

Babyfoon

De meeste babyfoons werken tegenwoordig met DECT-technologie. DECT technologie werkt met gepulseerde signalen. Als je oren deze frequentie zouden kunnen horen, dan klinkt het als een soort mitrailleur-achtig geluid: ’takketakketakketak’. Hoewel onze oren dit dus niet kunnen horen, neemt het zenuwstelsel van een kind dit wel waar. Ook komt er van dit soort babyfoons veel straling af: het zijn een in feite mini-zendmastjes. Mensen maken er melding van dat dit kan leiden tot slaapproblemen. Ook zijn er deskundigen die beweren dat het een negatieve invloed kan hebben hebben op de ontwikkeling van het kind.

definitief babyfoon zonder webadres

Er zijn tegenwoordig goede alternatieven op de markt voor babyfoons met DECT-technologie. Enkele namen zijn:

1) De Angelcare AC420. Deze babyfoon wordt aangeraden door een Wolfgang Maes; een Duitse autoriteit op het gebied van woonbiologie. Alles over de bouwbiologische richtlijnen voor babyfoons kun je hier lezen

2) De Smart Nova Babyfoon. Deze heeft geen gepulste straling. Het is de duurste variant, maar is digitaal en heeft ook een nachtlampje.

 3) Gigaset PA330. Deze babyfoon heeft wel Dect-technologie, maar dan slimmer toegepast.

Veel ouders rapporteren dat hun baby rustiger wordt en veel beter begint te slapen na het verwijderen van een DECT-babyfoon (en/of telefoon). Daarnaast is voorkomen beter dan genezen.  Zolang niet is vastgesteld dat draadloze technologie op lange termijn veilig is, kunt u uw kind hier beter zo min mogelijk aan blootstellen.

Veel ouders hebben tegenwoordig bijna 24/7 de babyfoon aanstaan. Onze voorouders hadden geen babyfoon of enkel eentje voor noodgevallen. Je kunt ervoor kiezen het babyfoongebruik te reduceren door de eigen ‘radar’ en ‘oren’ vaker te gebruiken. En de babyfoon enkel in situaties te gebruiken dat de eigen ‘radar’ niet afdoende werkt. Bijvoorbeeld als het huis vol visite zit of als er oppas is die niet de intuïtieve band met je kind heeft zoals jij die als ouder hebt.

Spelcomputers

Veel spelcomputers werken met draadloze technologie en zijn daardoor een bron van hoogfrequente straling. Net als voor wifi-routers en DECT-telefoons geldt dat het geen intelligente technologie is die alleen zendt als er gebruik van wordt gemaakt. Ook de spelcomputer ‘straalt’ de hele dag door. Zorg er daarom voor dat de spelcomputer uit staat na gebruik (stekker eruit), zeker als hij in de slaapkamer van een kind staat of nabij de zithoek.

Veel spelcomputers werken met draadloze consoles via Bluetooth of wifi wat veel straling afgeeft. Kies waar mogelijk voor een gameconsule aan draad.

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie