Draadloos internet

Tips voor bewust omgaan met draadloos internet (wifi)

1) Normale wifi-routers voor draadloos internet zenden 24 uur per dag gepulste straling uit. Als we het geluid hiervan zouden kunnen horen zou het klinken als iemand die non-stop met een mitrailleur aan het schieten is: takketakketakketak . Je kunt het horen in deze video.  Hoewel wij het niet kunnen horen, nemen ons zenuwstelsel en lichaam deze prikkels wel waar.
Het is bevorderlijk voor de nachtrust en gezondheid van kinderen om draadloos internet (wifi) s’nachts uit te zetten. Dit is namelijk het moment dat het lichaam in de ‘regeneratiestand’ staat en het meest ontvankelijk is voor de effecten van straling. Uitgeruste kinderen kunnen zich beter concentreren op school en zijn minder snel geagiteerd. Het schijnt ook een positief effect te kunnen hebben bij gedragsproblemen en autisme.

Mien en Henk

2) Houd er rekening mee dat steeds meer wifi-routers tegenwoordig naast een privénetwerk ook een openbaar netwerk uitstralen. Zelfs als je softwarematig of via een knopje op de router de wifi functie uitzet, blijft het openbaar netwerk in een aantal gevallen toch nog uitzenden, bv bij Ziggo. Dit openbaar netwerk is enkel uit te schakelen door de stekker uit de wifirouter te trekken. Je kunt ook contact opnemen met je internetprovider om dit openbare netwerk te laten blokkeren.

3) Het is aan te raden om de wifi-router zoveel mogelijk uit de buurt te houden van plaatsen in huis die intensief gebruik worden door kinderen zoals de huiskamer, slaapkamer of speelkamer. Zet de wifirouter liever ook niet in een werkkamer tegen een muur van een slaapkamer of op een plek onder het slaapvertrek van een kind. De straling van de wifirouter gaat namelijk dwars door muren heen. Een vuistregel is om minimaal 2 meter afstand te houden van de wifi-router. Een wifirouter naast de bank, de box of op een andere plek in de zithoek neerzetten is af te raden. Hoe dichter je bij de router zit hoe meer je blootgesteld wordt aan straling. Een betere plek voor een wifi-router is de meterkast of de schuur. Let er wel op dat er geen kind slaapt vlak naast de meterkast of boven de schuur als daar een wifirouter staat.

5) Vervang je gewone wifi-router vervangen door een eco-wifi. Een normale wifi-router zendt 24 uur per dag; een eco-wifi enkel als er daadwerkelijk internetverkeer is. Bovendien kun je deze WIFI-router zo instellen dat hij minder ‘straalt’. Verwar de eco-wifi niet met de eco-modus die op sommige normale wifi- routers zit. Deze eco-modus zorgt er alleen voor dat internet op bepaalde tijdstippen uitgeschakeld kan worden waardoor er minder stroom wordt verbruikt. De eco-wifi is een Nederlandse uitvinding en is hier te koop.

Stralingsarme_JRS_Eco-WiFi
Eén opmerking over de eco-wifi: als je een huishouden hebt waar meerdere mensen een groot deel van de dag met hun computer met internet verbonden zijn, kun je ook met een eco-wifi een behoorlijke stralingsbelasting oplopen. Niet alleen moet de wifi dan volluit zenden, maar ook de straling van de netwerkkaarten van de computers ‘vliegt’ door de ether. Desondanks is een eco-WIFI-router altijd nog een betere optie dan een gewone WIFI-router.

6) Je kunt draadloos internet vervangen door internet aan draad. Dit is één van de meest stralingsverminderende maatregelingen die je binnenshuis kunt nemen. Een voordeel van internet aan draad is dat het sneller en stabieler werkt.

7) De homeplugset, een set waardoor de signalen van draadloos internet niet door de ruimte worden verstuurd, maar via het elektriciteitsnet, is geen goed alternatief voor WIFI! Het zorgt voor wat men noemt ‘dirty electricity”. Magda Havas, een autoriteit op het gebied van straling zegt hierover:

“Anything that puts higher frequencies on the electrical wires is generating dirty electricity.  It is my understanding that the homeplug operates between 4.5 and 21 MHz and I would expect this frequency to radiate from the wire as well as flowing along the wire. Prior to doing research on dirty electricity I would have agreed that this is a better system than wireless from a health perspective but I no longer think this is true. The best alternative to wireless internet is wired internet but not when the frequencies are placed on electrical wires, which were never designed for frequencies other than 50/60 Hz.  The best solution is fibre optics or cable that is shielded so the frequencies are protected against corruption and from radiating into the room.  This protects the signal and people”.
 

8) Floww Health Technology heeft een screenFloww die bij de computer, laptop of tablet neergezet kan worden en die speciaal ontworpen is om wifi-en beeldschermstraling om te zetten naar biologische, lichaamseigen frequenties. En hoewel het officieel geen toepassingsmogelijkheid is van de screenFloww, draag ik deze  bij mij ter versterking van de werking van mijn personalFloww als ik op een plaats kom met veel wifi.

 screenfloww

U I T G E L I C H T

Voorlichtingsvideo WIFI (Nederlands ondertiteld)

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie