Canadees initiatief spoort scholen aan de wifi uit te zetten

De Canadese organisatie ‘National Association for Children and Safe Techology” (NACST) spoort scholen aan de wifi uit te zetten onder het motto ‘Zet ‘em uit voor kinderen’ (Turn it off 4Kids-2015). Ook roept ze scholen op terug te gaan naar bedrade internetverbindingen. Indien in een klaslokaal alle kinderen een laptop of tablet gebruiken veroorzaakt dat zo een hoog niveau aan straling dat het een risico vormt voor de gezondheid van de kinderen, aldus de initiatiefnemers. Kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassenen en onderzoek heeft uitgewezen dat ze wel tot tien keer meer straling absorberen dan volwassenen.

Klachten die in verband worden gebracht met draadloos internet op school zijn onder andere concentratieproblemen, vergeetachtigheid, hoofdpijn, vermoeidheid en hyperactief gedrag.

kinderen met laptop in school 2

Het initiatief wordt ondersteund door vele internationaal bekende artsen en wetenschappers zoals dr. Lennart Hardell, prof. Olle Johansson, Magda Havas en dr. Martin Pall. Ook de Nederlandse ir. Hugo Schooneveld, oprichter van de Stichting EHS betuigt steun.

Meer informatie:

Website: www.nacst.org

Elektromagnetische straling op school

E n g e l s t a l i g e  v o o r l i c h t i n g s v i d e o  o v e r  w i f i  i n  s c h o o l 

 

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie