Digitale dementie door tabletgebruik?

 

S

Zuid Koreaanse wetenschappers constateren een groeiend aantal kinderen met digitale dementie. Koreaanse kinderen hebben steeds meer moeite met het onthouden van telefoonnummers en gaan slechter met de hand schrijven. Volgens wetenschappers komt dit door een over-ontwikkeling van de linker hersenhelft als gevolg van de steeds grotere rol die digitale apparaten, zoals tablet en mobiele telefoon, spelen in het leven van kinderen.

De zorg van de wetenschappers is dat een ongelijke ontwikkeling van de hersenen leidt tot hersenschade. Als je de linker hersenhelft over-ontwikkelt en de rechter onder-ontwikkelt,  dan beperk je de mogelijkheden om bepaalde dingen te leren, zoals wiskunde, muziek en met de hand schrijven. Deze zaken moeten in een bepaalde periode van het leven geleerd worden.

Een over-ontwikkeling van de linker hersenhelft zorgt er ook voor dat het vermogen tot empathie en compassie vermindert. In onderstaande video gaat de bekende Amerikaanse epidemiologe dr. Devra Davis in op het verschijnsel digitale dementie.

 

Bron

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie