Over kinderen, overprikkeling en straling

Ik ben moeder van 3 kinderen die allen ‘iets’ hebben met prikkelverwerking. Twee zijn hoogsensitief en één heeft een sensorisch integratieprobleem. Op zich is het niet zo vreemd dat ik hypersensitieve kinderen heb aangezien ik, hun moeder, óók gevoelig is voor prikkels.

Hoogsensitiviteit, of HSP is de afgelopen jaren een bekend fenomeen geworden dankzij de boeken van o.a. Elaine. R. Aron. Dankzij haar is het woord ‘overprikkeld’ in ons dagelijkse vocabulaire opgenomen. Hoe vaak hoor je een ouder niet zeggen ‘Mijn kind kan vandaag niet spelen want hij is een beetje overprikkeld”. Of hoor je rond sinterklaastijd de juf van de basisschool zuchten dat ‘alle kinderen overprikkeld zijn door alle snoep, opwinding en activiteiten en ze blij zou zijn als Sint weer op de boot naar Spanje zit’?. Op de vorige middelbare school van mijn zoon was er zelfs een ruimte waar hoogsensitieve kinderen konden ontprikkelen in de pauze. En dan hebben we het niet over speciaal onderwijs, maar over een gewone reguliere middelbare school.

Hoogsensitiviteit is geen ziekte of aandoening maar in feite een kwaliteit. Een kwaliteit die je soms als een handicap kan ervaren in een maatschappij waar de blootstelling aan prikkels steeds verder toeneemt.

Als je een kind hebt dat makkelijk overprikkeld kind raakt dan is het boek “Kinderen bewust opvoeden’ van drs. Karin Janssen een echte aanrader. Zij studeerde geneeskunde en heeft Kindigo therapie ontwikkeld. Zij heeft de prikkels die kinderen te verwerken hebben zeer gedetailleerd in kaart gebracht. Zij vat deze prikkels samen in het woord KEI. De K staat voor Kosmische prikkels, de E voor Externe prikkels en de I voor Interne prikkels.

kinderen bewust opvoeden

De meeste boeken over hoogsensitiviteit gaan over de externe prikkels en hoe je die kunt reguleren. Denk aan zintuiglijke prikkels, activiteiten waar je aan deelneemt, mensen met wie je in contact komt etc. Een bekend begrip onder hoogsensitieve personen is ‘lege tijd’ om weer even te kunnen ‘ontprikkelen’.

Het mooie aan het boek van Karin Jansen vind ik dat zij ook uitgebreid aandacht besteedt aan die twee andere, vaak onderbelichte, categorieën prikkels: de interne en de kosmische prikkels.

Interne prikkels zijn alle prikkels afkomstig van onze stofwisseling, voeding, hormonen, infecties, vaccinaties, medicijngebruik etc. Maar ook prikkels afkomstig van onze gedachten, gevoelens en van spiritueel niveau behoren tot deze categorie. Wat dat laatste betreft kun je denken aan kinderen die meer waarnemen dan normaal, bijvoorbeeld omdat ze helderziend, heldervoelend of helderhorend zijn.

Ook wordt in het boek aandacht besteedt aan kosmische prikkels. Je kunt dan denken aan planetaire invloeden en het aardmagnetisch veld. Voor sommige mensen kan dit in eerste instantie zweverig overkomen. Gevoeligheid voor volle maan of juist donkere maan is een bekend fenomeen waar nog wel eens lacherig over wordt gedaan. Het waarheidsgehalte van in hoeverre je beinvloed wordt door planetaire invloeden kun je nog in twijfel trekken.

Maar wat voor veel mensen nog een compleet onbekend verschijnsel is is dat wij ook beïnvloedt worden door het aardmagnetisch veld. Dit is geen zweverige geitenwollensokkentheorie maar een bewezen wetenschappelijk feit. De pulsering van het aardmagnetisch veld, ook wel de Schumann-resonantie genoemd, blijkt de stemvork van het leven te zijn. Onze hersengolven blijken synchroon te pulseren met de Schumann-resonantie; de frequentie van onze alpha hersengolfen zijn in optimale frequentie identiek met die van de Schumann Resonantie (7,8 hertz). In de jaren 70 is zowel in Rusland en de USA vastgesteld dat astronauten ernstige psychische bijwerkingen kregen in de ruimte. Met de invoering van een artificieel elektromagnetisch veld van 7,8Hz (de Schumannfrequentie) verdwenen deze nadelen. Daarom wordt deze frequentie nog steeds in de Space Shuttles en ruimtestations gebruikt.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je je zo lekker voelt na een lange strandwandeling of na een dagje buiten zijn? Dat heeft mede te maken met dat je weer even helemaal ingetuned bent in de frequentie van het aardmagnetisch veld. Het heeft ook een enorme ontladende en ontprikkelende werking.

En dan nu terug naar onze eigen kinderen… Zijn die nog voldoende ingetuned op het aardmagnetisch veld? De kans is heel groot dat het antwoord nee is. 7,8 hertz is een hele lage frequentie die makkelijk overstemd wordt door hogere frequenties. Je zou het kunnen vergelijken met een radio. 7,8 hertz is als een radio die heel zachtjes, bijna onhoorbaar op de achtergrond uitzendt. Als je daar een gettoblaster naast zet met Sky-radio uit de speakers, dan hoor je die andere radiozender van 7,8 hertz niet meer.

Onze kinderen zitten veel binnen, lopen als ze wat ouder zijn rond met een mobieltje in hun broekzak en binnenshuis staat de wifi aan zodat de ipad en laptop gebruikt kunnen worden. Veel middelbare scholen hebben zelfs een hotspot op het dak staan.

De frequenties van draadloze technologieën zijn hoge frequenties (vanaf 800 Mhz) die niet te vergelijken zijn met een gettoblaster waar Skyradio op een aanvaardbaar volume uitzendt. Je moet daarbij minimaal denken aan 100 keer de geluidsapparatuur op Pinkpop waar op zijn hardste volume 24/7 keiharde trance uit de speakers komt.

Omdat deze frequenties voor ons onhoorbaar zijn, hebben veel mensen niet in de gaten dat de draadloze technologieën van mobiele telefonie, mobiel internet, wifi en hotspots de hele dag op ons systeem aan het inbeuken zijn en voor veel overprikkeling van het zenuwstelsel kunnen zorgen. Want ook al nemen wij het zelf niet waar; ons zenuwstelsel neemt het wel waar. Daarnaast weerhoudt het ons ook nog eens om afgestemd te raken op de stemvork van het leven: de Schumann-resonantie.

Heb je een kind dat makkelijk overprikkeld is? Dat chronische vermoeidheidsklachten heeft of juiste hyperactief is? Die wondjes heeft die niet snel genezen of die makkelijk agressief is? Die zich in zijn schulp terugtrekt omdat het leven hem overweldigd? Dan is het noodzakelijk om je als ouder in een belangrijke blinde vlek of missing link te verdiepen: straling.

Want zou jij verbaasd zijn als je kind niet meer optimaal functioneert als je het laat leven en slapen op een festivalterrein met 24/7 keiharde trancemuziek? Ik denk het niet. Maar weet je dat de leefwereld van de meeste kinderen in Nederland te vergelijken is met zo een festivalterrein dankzij alle draadloze technologieën? Met name voor gevoelige kinderen kan dit een ramp zijn voor hun welbevinden en hun ontwikkeling.

Heb je een gevoelig kind, ga dan zoveel mogelijk met je kind naar buiten en vermijd draadloze technologieën. De mobiele telefoon, de ipad, de laptop, de wifi: ze zijn allemaal lang niet zo onschuldig als ze lijken.

Wat je ervoor terug krijgt is een rustiger, gelukkiger en harmonieuzer kind.

Meer weten?

Interessante links:

Blog op deze website over dr. Klinghardt en het effect van elektromagnetische velden op gezondheid en autisme

-Artikel “Kinderen en straling”door drs. K.M.W. Janssen (maart/april 2014)

-Het boek “Kinderen bewust opvoeden” van Karin Janssen is een enorme aanrader. In haar boek komt straling ook aan de orde. Alles hierover vind je op haar website http://www.kinderenbewustopvoeden.nl/

Dr. Klinghardt, die veel werkt met autistische kinderen, vertelt in dit youtubefilmpje over straling en kinderen.

-Dr. Klinghardt laat in dit youtubefilmpje zien dat de productie van biotoxinen (interne prikkels!) significant toeneemt bij straling!

-De documentaire Beings of Frequency

Mindblowing experiment” . In dit youtubefilmpje kun je zien wat straling van gewone elektronische apparatuur voor een effect heeft op je lichaam.

Dr. Sinatra legt het in dit youtubefilmpje het principe van aarden uit en waarom het zo essentieel is voor onze gezondheid en gevoel van welbevinden

Stimuleren van zelfherstel door Schumann-resonantie. Online PDF

"kinderen

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie