Zorgen over veiligheid draadloos internet op school

Steeds meer ouders maken zich zorgen over de gezondheidsrisico’s van draadloos internet op school. In Nederland komt de discussie over de veiligheid van draadloos internet op scholen pas net op gang. In Amerika wordt deze discussie al veel langer gevoerd.

Onlangs sprak deze moeder haar bezorgdheid uit over wifi in school tijdens een bestuursvergadering van een school in Californië.

In februari was op de Amerikaanse televisiezender Fox-News te zien dat ouders zich zorgen maken over de toename van straling in het klaslokaal nadat een schoolbestuur 40.000 laptops en Chromebooks aanschafte voor gebruik in school.

Een bezorgde Nederlandse ouder stuurde onlangs een brief naar het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met de vraag wie verantwoordelijk is voor de veiligheid van het onderwijs. Hierbij refereerde de briefschrijver onder andere aan de voorlichtingsvideo van de Cypriotische regering. Hierin wordt gesteld dat het belangrijk is kinderen te beschermen tegen de straling van draadloos internet en mobiele telefoons, ook in scholen.

Het antwoord van het Ministerie luidde: ” In eerste instantie is het schoolbestuur verantwoordelijk voor de zaken die zich binnen de school afspelen. In het geval dat ouders dit probleem onder de aandacht willen brengen, kunnen zij dit doen via de vertegenwoordiging in de medezeggenschapsraad. Dit wat betreft het wel of niet gebruiken van apparatuur door de leerlingen.”

Maak jij je als ouder zorgen over het gebruik van draadloos internet op school? Je kunt school daarvan op de hoogte stellen met deze voorbeeldbrief

Bronnen:

Fox news

Brief Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

 

DeelTweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on Facebook0

Geef een reactie